Ons verhaal in beeld; september

Van mooie tuinplaatjes en beelden om bij weg te dromen, tot kiekjes van onze bijzondere plantencollectie en unieke producten voor binnen en buiten.

Geschoten in de voorbeeldtuinen op ons landgoed, in tuinen van onze klanten of in onze inspirerende tuinwinkel.

Blader en droom weg!

Boom van de Maand: De Cotinus coggygria

30-09-2022

De Cotinus coggygria, die in de volksmond Pruikenboom wordt genoemd, was vier jaar geleden dé ontdekking van De Briellaerd-collega Fokke Mulder, die een opvallend roodbruin-gekleurd exemplaar spotte in een Engels magazine. Zijn zoektocht bij Nederlandse kwekers resulteerde in een vaste plek in de collectie van De Briellaerd.

Lees er alles over via deze LINK. 

#cotinus #cotinuscoggygria #pruikenboom #favorieteherfstkleuren #nazomerpracht #dieprood #uitbundigebloei #opvallendindetuin #tuinparel #lieveling #bloempluimen #juweeltjes #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

Tuintje van de Maand: De herfsttuin betekent lekker niets doen!

23-09-2022

De herfst is bij uitstek het jaargetijde dat met intense geuren en kleuren een beroep doet op de zintuigen. En in de tuin is er zoveel te beleven! Jeuken je handen om de tuin ‘herfstklaar’ te maken? Doe jezelf én de dieren in je tuin een plezier en blijf zo veel mogelijk van je tuin af. Zo kunnen vogels, bijen, slakken en egels lekker hun gang gaan. Echt, ze zullen er je dankbaar voor zijn!

Product van de Maand: Duizenden bloembollen want het is bollenplanttijd! 

16-09-2022

Wandelend van de ene tuin naar de andere passeer je bij Hovenierscentrum De Briellaerd steeds verrassende, fraai gegroepeerde planten, mooie potterie en andere artistieke smaakmakers voor de tuin. Planten staan steeds centraal, en ook barsten de tuinen van de zichtbare én onzichtbare bollen.

Bollen worden geplant in de bollenplanttijd. Voor voorjaarsbloeiende bollen is dit september t/m half december. In september 2020 gingen er bij Hovenierscentrum de Briellaerd maar liefst 20.000 stuks de grond in!

Bekijk HIER HET RESULTAAT is en plant binnenkort ook bollen, we hebben een ruim assortiment in onze tuinwinkel!

Realisatie in beeld: Speelse bloementuin in Driehuis

10-09-2022

Op het wensenlijstje van de familie Van der Leek stonden poederachtige kleuren, planten met grote bladeren en oude bomen. De Briellaerd ontwierp en realiseerde een prachtige, wilde tuin waar langs rustige en rechte lijnen planten op een speelse manier hun weg vinden. De strakke belijning van de tuin? Die is bijna niet meer te zien, omdat alles lekker over de paden heen groeit.

Bekijk meer beelden via deze LINK. 

#bloementuin #speelsetuin #kleurenindetuin #grotebladeren #oudebomen #wildetuin #zachtekleuren #plantenkennis #binnenbuiten #tuinontwerp #genietenindetuin #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

Nazomerdagen op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2022

Zwoele nazomeravonden in de tuin en tegelijk steeds meer gezelligheid in huis: in de nazomer genieten we van het beste van twee werelden. 

In onze tuinwinkel vindt u volop nazomerproducten zoals bessen, noten, vruchten en zaden. Maar ook rozebottels, bloemen, dieren, vogels, stenen en mineralen. Neem deel aan de lezing ‘Composteren kun je leren!’ of laat u inspireren door Mieke Baak tijdens haar schilderdemonstratie!

Lees er alles over via deze LINK. 

#nazomer #nazomeren #nazomerweken #nazomeravond #nazomerpracht
#nazomerlicht #inspiratie #sfeermakers #gezelligmaken #bollenplanttijd
#bollenplantweken #bloembollen #bessen #vruchten #laatbloeier
#verlengdezomer #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

TOVEREN MET BLOEMBOLLEN

10-09-2021

Een bloementapijt van wilde hyacinten, boerenkrokussen, anemonen en sneeuwklokjes in de verder nog kale natuur. Met bloembollen start het tuinseizoen vele weken eerder. Om dit te illustreren plantte wij, in samenwerking met bollenproducent JUBholland @jubholland en tuinarchitect @carienspolaroids Carien van Boxtel, maar liefst 20.000 stinzenbollen in onze thematuinen.

MEER LEZEN?
Lees er alles over via deze LINK.

#bollenplan #bollenplanttijd #bollenplantweken #bollenplanten #bloembollen #bloembollenindetuin #bloembollenindegrond #vroegbloeiend #vroegebloei
#bloementapijt #hyacinth #Crocus

Hovenier gezocht

22-09-2021

Kom jij ons team versterken?

Lees alles over onze vacature via deze LINK.

#hovenier #briellaerd #hoveniers #hoveniersbedrijf #hovenierscentrumdebriellaerd #hovenierscentrum #leukteam #vrijdagmiddagborrel #hoveniersgrapjes #vacaturehovenier #hoveniergezocht #tuinman #tuinmangezocht #werkenalshovenier #werkenindetuin #tuinonderhoud #tuinonderhouden #tuinonderhoudenaanleg #voormanhovenier #voormanhovenieraanleg #werkeninhetgroen #plantenkennis #plantenkenner #plantenkennisophalen #plantenkennergezocht #zelfstandigwerken #buitenwerken #natuurlijketuinman #barneveld

Tuintje van de Maand

17-09-2021

Beplanting die ook in het najaar opvallend bloeit of juist prachtig afsterft. Deze tuin is het hele jaar een genot.

De wuivende bloemen van de Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’ die oplichten in de zakkende herfstzon. De op blauwe druifjes lijkende bloemen van de Liriope muscari. De Aconitum carmichaelii of Helianthus laetiflorus die tot diep in het najaar bloeien. Planten die veel gebruikt worden in tuinen of juist relatief nieuw zijn in ons land.

Deze tuin is het perfecte voorbeeld van een natuurlijk beplante tuin met een zomers karakter, die ook in de herfst en winter prachtig is.

Lees er alles over via deze LINK.

#najaar #najaarsbloei #najaarsbloeiers #najaarsbloem #wuivendebloemen #persicaria #herfstzon #aconitum #helianthus #liriopemuscari #zomerskarakter #kleurrijk #wolkenvanbloemen #monnikskap #stijvezonnebloem #leliegras #duizendknoop #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

Boom van de Maand; De spectaculaire herfstkleuren van de Nyssa sylvatica

25-09-2021

Hij is ieder jaar weer de verrassing van de herfst: de Nyssa sylvatica. Ook wel Tupeloboom genoemd. Deze prachtige sierboom is jaarrond al een goede keuze voor uw tuin, maar in het najaar laat hij zijn ware aard zien. Wanneer de glanzend groene bladeren verkleuren naar fel geel, oranje en zelfs fluorescerend rood. Dit maakt de boom een échte sfeermaker voor de herfsttuin. En een must voor iedere tuin waarin ook in het najaar behoefte is aan een explosie van kleur.

Lees er alles over via deze LINK.

#herfst #herfstkleuren #herfstkleurenpracht #nyssasylvitca #tulepoboom #verrassing #feloranje #fluoriserend #sfeermaker #sfeermakerindetuin #herfsttuin #explosievankleur #bessen #bessenaaneentakje #bijenboom #vlinderboom #vogelboom #diervriendelijk #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

Nazomerinspiratie!

12-09-2020

Vandaag ook weer een mooie dag vol nazomerinspiratie, proeven van de oogst en leerzame workshops door Carien van Boxtel tijdens onze Nazomerdagen.

Gemist? We houden de sfeer er lekker in en zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00.

#nazomer #nazomeren #langerbuitenleven #herfstkleuren #herfstdecoratie #binnengezelligmaken #inspireren #huisinrichting #huisdecoratie #interieurinspiratie #tuininspiratie #langerbuitengenieten #kleurinhuis #kleurenveranderen #oogst #oogstuiteigentuin #huisinrichting #huisdecoratie #stinzenbollentijd #decorerenmetbloemen #decorerenmetgroen #bessen #herfstboeket #bloembollen #bloembollenindetuin #bloembollentijd #bollenplanttijd

Nazomerdagen

01-09-2020

Langzaamaan veranderen de kleuren buiten en laatbloeiers laten weten dat de herfst eraan komt. Kan je nog geen afscheid nemen van de natuur buiten maar wil je binnen ook weer wat meer groen?

We inspireren je graag op onze Nazomerdagen om van jouw huis en tuin een sfeervolle plek te maken om straks ook in de nazomer heerlijk te genieten. Lees er alles over via deze LINK.

#nazomer #nazomerweken #nazomeren #nazomeravond #buitenleven #langerbuitenleven #langerbuitengenieten #kleurenveranderen #herfst #herfstkleuren #herfstdecoratie #laatbloeiers #binnengezelligmaken #binnengenieten #inspireren #huisinrichting #huisdecoratie #interieurinspiratie #tuininspiratie #genieten #genietenvandenatuur #oogst #oogstfeest #decorerenmetbloemen #decorerenmetgroen #bessen #herfstboeket #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

Bloembollenworkshop!

01-09-2020

Kijk je ook vaak naar die prachtige bloembollen in het voorjaar en vind je het jammer dat je vergeten bent om ze te planten? Komende lente kan óók jij genieten van een vroege bloei en prachtige kleuren. Hoe? Geef je op voor de BLOEMBOLLENWORKSHOP zodat je volgend voorjaar al vroeg kan genieten van een kleurrijke tuin! Want de bollenplanttijd komt er weer aan!

Geef je op voor de workshop en laat je inspireren door Carien van Boxtel in samenwerking met Jub Holland over jouw persoonlijke bollenmengsel. Lees er alles over via deze LINK.

#bloembollen #bloembollenindetuin #bloembollentuin #bloembollenmarkt #bollenmengsel #bollenplan #bloembollentijd #planttijd #bollenplanttijd #bollenplanten #voorjaarsbollen #vroegbloeiendetulp #vroegbloeiendecrocussen #kleurrijketuin #diervriendelijketuin #levendetuin #nectarplant #bolgewassen #stinzenbollen #stinzenbollentijd #verwilderingsbollen #biodiversiteit #workshop #tuininspiratie #welkebloembollen #carienvanboxtel #jubholland #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barneveld

Onze eigen oogst!

In het voorjaar lanceerden wij een bijzondere zadencollectie. We hebben onze eigen geplante zaadjes zien groeien tot paarse asperges, paarse aubergines en paarse paprika’s!

Maar ook gele cactuskomkommers, gele peertomaten of gele sieraubergines. Ook hebben we nogal wat vazen kunnen vullen met lathyrussen, zinnia’s en kosmos.

We zijn er zelf zo enthousiast over geworden dat we u op onze NAZOMERDAGEN graag inspireren met deze bijzondere oogst. Een oogst die zowel decoratief is als eetbaar, en proeven mag!

Lees alles over de Nazomerdagen op 11 en 12 september via deze LINK.

#oogst #oogstuiteigentuin #oogstuitdekas #oogstuitdemoestuin #zadencollectie #bijzonderezaden #paarseaubergines #paarseasperges #paarsepaprika #cactuskomkommer #peertomaat #lathyrus #zinnia #kosmos #nazomer #nazomerweken #binnengezelligmaken #decoratief #herfstboeket #proeven #decorerenmetgroen #decorerenmetbloemen #langerbuitenzitten #langerbuitenleven #langerbuitengenieten #tuininspiratie #interieurinspiratie #hovenierscentrumdebriellaerd #briellaerd #barne

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld