Boom van de maand | Editie 12 najaar 2022

Cotinus ‘Grace’ of Pruikenboom

Lieveling van De Briellaerd

Dieprood blad. Een uitbundige bloei. Geeft contrast aan de tuin. En groeide uit tot een van de lievelingen van De Briellaerd. Maak kennis met de Cotinus!

De Cotinus ‘Grace’ was vier jaar geleden dé ontdekking van De Briellaerd-collega Fokke Mulder, die een opvallend roodbruin-gekleurd exemplaar spotte in een Engels magazine. Zijn zoektocht bij Nederlandse kwekers resulteerde in een vaste plek in de collectie van De Briellaerd. En niet zelden worden klanten door Fokke en zijn collega’s met enthousiasme gewezen op dit tuinpareltje. Met reden, want de Cotinus ‘Grace’ speelt vanaf het vroege voorjaar tot diep in de herfst een hoofdrol in de tuin. In het voorjaar met opvallende bladeren. In de nazomer met pruikachtige bloempluimen die verdacht veel lijken op suikerspinnen, waarop de dauwdruppels glinsteren als diamanten in de zon. En in de herfst verkleuren de bladeren naar de mooiste oranjerode kleuren. Kortom, dit juweeltje geeft je tuin net even dat beetje extra.

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.