Tuinarchitectuur en tuinstijlen

Samen met u zoeken we naar de tuinstijl die bij u past. Klassiek, modern, landelijk, cottage, stadstuin en ga zo maar door. Wij gebruiken onze kennis en ervaring om de tuinstijlen, uw tuinwensen, de tuinarchitectuur en de natuur met elkaar te verbinden.

Om uw tuin tot bloei te brengen, volgen we een stappenplan:

  1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  2. Inventarisatie beplanting en omgeving
  3. Tuinontwerp
  4. Realisatie door De Briellaerd of via ons doe-het-zelf systeem

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

We nemen graag plaats aan uw keuken- of tuintafel voor een eerste kennismaking. Dit is een vrijblijvend gesprek om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

In dit gesprek kijken wij naar uw wensen. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin of mag het arbeidsintensief zijn. Zoekt u rust of juist (in)spanning in de tuin? Wilt u ruimte of beslotenheid? Bent u liefhebber van zon of van schaduw? Heeft u behoefte aan speelruimte voor de kinderen of wilt u graag een vijver in de tuin.


“Soms lijken wensen tegenstrijdig, maar vaak is het mogelijk om meerdere ideeën in één ontwerp te realiseren.”


Daarnaast kijken we hoe u de tuin wilt gebruiken. Wilt u gezellig tafelen in de schaduw van uw appelboom, of wilt u kunnen zonnen op het gazon? Wilt u plukken, proeven, ruiken, zien of misschien luisteren? Kortom: hoe wilt u de tuin beleven?

2. Inventarisatie beplanting en omgeving

Wanneer we elkaar hierin kunnen vinden, volgt een inventarisatie van de beplanting en de omgeving. We bekijken het omliggend groen, het landschap, de bebouwing, eventuele inkijk, en de architectuur van uw woning of bedrijf. Ook beoordelen we het groen dat al aanwezig is. Niet alles uit uw oude tuin hoeft te verdwijnen. Vaak vinden we juweeltjes die kunnen blijven staan of die alleen maar verplaatst hoeven te worden om beter tot hun recht te komen.  

Natuurlijk nemen we ook de ligging, grondsoort en de grondwaterstand mee in onze inventarisatie, zodat we geschikte beplanting kunnen kiezen

3. Tuinontwerp

De volgende stap is dat een van onze tuinarchitecten het tuinontwerp maakt. We gebruiken onze kennis en ervaring om uw wensen, de natuur en de architectuur met elkaar te verbinden. Zo komt een ontwerp tot stand dat uitnodigt om uw tuin te beleven op de manier die u voor ogen heeft en meer.

4. Realisatie en onderhoud

Nadat het ontwerp is goedgekeurd, kunnen onze vakkundige hoveniers de tuinaanleg verzorgen. Zij doen dit in nauwe samenwerking met de tuinarchitect. Zo wordt het ontwerp precies op de goede manier uitgevoerd.

Uw tuin heeft niet alleen tijd nodig, maar ook onderhoud. Wij adviseren u graag over snoeien, bemesten, verjongen van planten en ander tuinonderhoud. Natuurlijk is het ook mogelijk om onze hoveniers in te schakelen voor eenmalig of periodiek tuinonderhoud.

Tuinarchitectuur van De Briellaerd

Onze tuinontwerpen zijn tijdloos, omdat een tuin leeft en tijd en ruimte nodig heeft om tot volle bloei te komen. Een tuin die net is opgeleverd, ziet er prachtig uit en zorgt direct voor tuinplezier, maar met de jaren wordt deze tuin nog mooier en krijgt hij meer karakter.

Wij combineren de beplanting met mooie, duurzame materialen. Zo ontstaat een natuurlijke tuin met een rustgevende sfeer. Groen trekt leven aan en zorgt tegelijk voor boeiende contrasten. In een natuurlijke tuin is altijd wat te zien en beleven.

 

“Wij hadden eerst niets met onze tuin, maar zijn er nu niet meer uit weg te slaan.”

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.