Boom van de maand | Editie 5 zomer 2021

Tetrapanax papyrifer. Rijstpapier plant.

Tetrapanax papyrifer is ongetwijfeld een van de meest spectaculaire architectonische, winterharde, exotische planten die hier kunnen groeien. Met misschien wel de grootste bladeren van elke andere houtachtige plant dan ook, die hier wordt gekweekt, laat de Tetrapanax papyrifer zeker zijn aanwezigheid in de tuin voelen. In milde winters kan het bijna wintergroen zijn, maar meestal behandelen we ze als een bladverliezende heester, die in de meeste streken winterhard is.

Als de Tetrapanax papyrifer eenmaal gesetteld is dan zal deze snel groeien en zowel een spectaculair effect als een gesprekspunt creëren!

 

Spectaculair, architectonisch gebladerte maakt een indrukwekkend, exotisch statement.

Wie kan de charmes van deze fantastische heester weerstaan?

Nieuwe stengels hebben een mooie donzige vacht en worden trots rechtop gehouden, totdat ze zich ontvouwen en enorme bladeren tot wel 60 cm. De Tetrapanax papyrifer produceert in de late herfst losse trossen van witte bloemen.

De bloemen hebben een merkbare geur van honing en zijn aantrekkelijk voor bijen en hommels.

Tetrapanax papyrifer; een indrukwekkend en exotisch statement! Wie kan de charmes van deze fantastische heester weerstaan?

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.