De lente is het eerste jaargetijde en staat aan het begin van alles wat volgt in een jaar. Lente roept een gevoel van verwachting op. Na de korte dagen en lange nachten, komt er licht en leven. Ook in de tuinen op De Briellaerd zwellen de knoppen op in de vroege voorjaarszon. Langzaam komt tevoorschijn wat verborgen was in de koude wintermaanden.

Lente is de tijd van kleur

Eén van de eerste lentebloeiers die op de Briellaerd zijn blauwe bloemen laat zien is de Trachistemon orientalis. De blauwe komkommerkruidachtige bloemen komen boven de grond voordat het groene blad volledig gevormd is.

Ook de Mukdenia rossii is een plant die vroeg in het voorjaar bloeit. Met haar bloemen lokt zij de eerste insecten naar de tuin. De opvallende witte bloemen steken fel af tegen het groene blad. Na de bloei krijgt het blad van de Mukdenia rossii herfstachtige, rode tinten.

Lente langs de oude gracht

De fijne bloemenpracht van de Epimedium geeft de indruk van tientallen kleine elfjes die zweven rond de bloemsteel. Het inheemse Allium ursinum bloeit met witte bloemen. Daarnaast vormen de honderden blauwe Scilla’s een prachtig contrast.

Andere paradepaardjes in het voorjaar zijn de schaduwplanten in de schaduwborders langs de oude gracht. Darmera peltata, Hepatica, Pachyfragma, Jeffersonia, Saruma zijn zomaar een paar namen van planten die tussen het frisse groen van de Hosta’s verschijnen.

Lentesfeerdagen

Tijdens onze jaarlijks terugkerende Lentesfeerdagen, bieden we u een weekend vol inspiratie om de start van het nieuwe tuinseizoen in te luiden. U kunt boven genoemde bloemenpracht met eigen ogen bewonderen terwijl u langs de oude gracht wandelt. Ook kunt u genieten van een wandeling door onze tuinkamers die in het voorjaar weer een eigen sfeer en intimiteit krijgen. Heeft u wensen voor uw eigen tuin, dan kunt u die bespreken met onze hoveniers en tuinontwerpers. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en denken graag met u mee. Lees meer…

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld