De top 5 van onze tuinexperts

EEN TUIN WORDT SPANNENDER DOOR TE KIEZEN VOOR NIET-ALLEDAAGSE PLANTEN. 

Mukdenia rossii

Een vaste plant die in het vroege voorjaar opvalt door haar mooie witte bloemtrossen. Als de Mukdenia rossii uitgebloeid is, komen de handvormige bladeren boven de grond. In het najaar kleuren deze bladeren prachtig rood en dragen ze bij aan de herfstsfeer in uw tuin.

Lathyrus vernus

Het broertje van de siererwt, een eenjarige klimmer. Deze voorjaarsplant krijgt prachtige paarse en roze bloemen in maart en april. Na de bloei krijgt de plant mooie zaaddozen. Ook in de zomer misstaat deze voorjaarsbloeier niet, de plant blijft ongeveer 30 cm hoog en houdt een gezond en frisgroen blad.

Trachystemon orientalis

Dit is een sterke bodembedekker, die net als komkommerkruid haar eerste bloemen in maart krijgt. Vervolgens ontwikkelt de plant grote bladeren. De Trachystemon orientalis doet het prima op moeilijke plekken in uw tuin die bijvoorbeeld erg droog of juist nat zijn. De plant wordt ongeveer 40 cm hoog.

Asarum caudatum

Een voor velen onbekende bodembedekker, die het ook goed doet in de diepe schaduw van uw tuin. Onder het frisgroene blad zit een mooie en zeer aparte bloem verstopt. De bodembedekker geeft een bosachtige uitstraling aan de tuin.

Brunnera macrophylla ‘Betty Bowring’

Deze sterke plant wordt ook wel de witte ‘vergeet-me-niet’ genoemd en komt ieder jaar weer terug. De Brunnera macrophylla is een vrolijke, witte voorjaarsbloeier die in de zomer grote bladeren heeft en zich het lekkerst voelt in de halfschaduw.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld