Boom van de maand | Editie 1 maart/april 2020

Halesia carolina. Sneeuwklokjesboom.


Het bijzondere van de sneeuwklokjesboom is dat deze in de breedte groeit wat er voor zorgt dat ze na verloop van tijd net zo breed als hoog is. Aan deze takken verschijnen in het voorjaar klokvormige witte bloemetjes. Deze opvallende hangende bloemen lijken op sneeuwklokjes. De bloemen van de Halesia carolina verschijnen in groten getale wat het een plaatje maakt om naar te kijken! 

Ook bijzonder is de komst van de blaadjes tegelijk met de bloesem. In het vroege voorjaar geeft de Halesia carolina dus een prachtig spel van kleur en contrasten, zeker als er nog eens wat zonnestralen op vallen. 

Oude takken hangen door 

Door de groei in de breedte kunnen oudere takken gaan doorhangen. Dit vinden wij helemaal niet erg want het maakt deze boom tot een speels exemplaar. Van deze slordige boom gecombineerd met een rijke bloei worden wij erg blij! 

Ook zeer geschikt als heester

Wie denkt dat door de groei in de breedte zijn tuin al snel te klein is, heeft het mis. Het duurt jaren en jaren voordat deze heester uitgroeit tot een kleine boom. 

Alle jaargetijden mooi

Na de bloei verkleuren de vruchten groen tot bruin in de herfst. Weer een bijzonder kleur spektakel want dan kleurt de Halesia carolina felgeel. De combinatie met de bruine vruchten maakt het dus een zeer opvallend verschijnsel. Als de felgele blaadjes dan gaan uitvallen blijven de bruine vruchten nog tot diep in de winter hangen.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld