Epimedium: Een veelzijdige plant!

Epimedium verwelkomt de lente

Epimedium verwelkomt de lente met delicate luchtige bloemen. In deze periode verschijnen trossen van witte, gele, roze of oranje bloemen. Sommige Epimedium- bloesems lijken op miniatuur akeleien of kleine narcissen, terwijl andere meer op spinnen of sterren lijken. Soorten met lange trossen kunnen zelfs op orchideeën lijken. Het blad vertoont ook enige variatie; groen tot bruin tot paars. Een veelzijdige plant!

Zon of schaduw

In de tuin zal de Epimedium door zijn verfijnde uiterlijk niet als eerste opvallen, maar deze schaduwliefhebbers zijn essentieel in veel tuinen. Epimedium wordt meestal gebruikt in bostuinen of als bodembedekker voor kleine schaduwrijke gebieden, maar laat dat u niet tegenhouden om ze ook op andere plaatsen te gebruiken. We merken dat ze een grote impact hebben als bodembedekker in de volle schaduw of in de volle zon! Ondanks dat ze dus vooral bekend staan ​​als een schaduwplant, zullen velen ook in de volle zon groeien.

Een zeer betrouwbare plant met een verfijnd uiterlijk die ook nog eens goed tegen droogte kan. Een perfecte keuze voor uw tuin!

Epimedium grandiflorum 'White Queen'

Epimedium versicolor 'Sulphureum'

Epimedium 'Sphinx Twinkler'

Epimedium versicolor 'Sulphureum' & Epimedium perralchicum 'Frohnleiten'

Epimedium 'Spine Tingler'

Epimedium 'Lemon Zest'

Epimedium 'Beni Kujaku'

Epimedium 'Arctic Wings'

Epimedium warleyense 'Ellen Wilmott'

Epimedium x rubrum

Epimedium grandiflorum 'Lilafee'

Epimedium 'Domino'

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.