Boom van de maand | Editie 13 winter 2022

Chimonanthus praecox of Meloenboompje

Chimonanthus praecox of Meloenboompje

Even blijven staan om die heerlijke geur op te snuiven. En te genieten van de winterse zonnestralen die schaduwlijnen werpen op de geelwitte bloemen en het citroengele blad. Het meloenboompje is een prachtige winterbloeier!

 

Tekst gaat verder onder de beelden

Ruikplezier gegarandeerd!

Niet voor niets staat deze Chimonanthus praecox, zoals het meloenboompje met een deftige naam heet, deze winter in de spotlights van De Briellaerd. Want er is bijna geen andere heester die zó lekker ruikt als dit exemplaar. En niet alleen in de geur, ook in bloeiduur blinkt hij uit. Die begint al in november en gaat door tot in de maanden januari en februari.

Is het meloenboompje in de zomer weinig opvallend in je tuin, in de winter eist deze struik dus de hoofdrol op. Daarom vind je hem in deze periode bij De Briellaerd in vele soorten en maten. Van pakweg vijftig centimeter tot twee meter hoog. En plaats je hem op een zonnige standplaats met goed waterdoorlatende tuingrond, dan groeit hij door tot zo’n drie meter hoog. Ook in huis genieten van die heerlijke geur? Zo’n prachtige tak voelt zich ook prima thuis in een vaas. Kijk- en ruikplezier gegarandeerd!

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.