Boom van de maand | Editie 4 voorjaar 2021

Cydonia Oblonga. Kweepeer.

Van zijn heerlijke herfstvruchten tot zijn prachtige lentebloesems en zijn kleine formaat, geschikt voor elke ruimte, deze mooie fruitboom past overal!

Prachtige lentebloesems!

In het vroege voorjaar komen de donkergroene, leerachtige bladeren tevoorschijn, gevolgd door de bloesems in april/mei. De takken met de prachtige witroze bloemen kunnen ook afgeknipt en gebruikt worden als decoratie. De witroze enkele bloemen, vergelijkbaar met appelbloesems, zijn verspreid over de kroon, gevolgd door vruchten die groen zijn maar in de herfst goudgeel worden.

Het kleine formaat en de sierkwaliteiten van Cydonia oblonga maken het een mooie toevoeging aan een knus huisje of kleine tuin.

Geurig, sierfruit in de herfst!

De Cydonia oblonga geeft niet alleen schoonheid van zijn lentebloesems, maar ook een overvloedige oogst van geurig, sierfruit in de herfst! Vanaf oktober zijn deze vruchten te plukken en we noemen ze kweeperen. Het zijn grote, gele vruchten met een sterk en aangenaam aroma.

Na het plukken leggen we ze het liefst nog 2 à 3 weken in huis zodat het aroma word versterkt. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​jam te maken. Of verwerk ze tot siroop of likeur, heerlijk!

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.