Tuintje van de Maand | Editie voorjaar 2022

Wat zijn nou planten die goed samen kunnen groeien? Qua composities, structuur of bladgrootte? Welke planten versterken elkaar qua kleur? Maar ook wat biedt de grond? Welke planten kunnen het qua ruimte goed met elkaar vinden? Zowel in de breedte als in de lucht.

Een groene jas

De tuin is het groene jasje om uw huis en de juiste beplanting zorgt voor de juiste sfeer. We inspireren u graag en daarom lichten in het ‘Tuintje van de Maand’ bijzondere plantencombinaties uit.

Pachyphragma macrophyllum

Pachyphragma macrophyllum is perfect om een tapijt van grote, ronde en groene bladeren mee te creëren. Bijvoorbeeld onder bomen of heesters. Onkruid krijgt geen kans! In het voorjaar ziet u clusters van kleine witte bloemen, gevolgd door groene vruchten die de vorm van omgekeerde harten hebben. Én volledig wintergroen! De hoogte van Pachyphragma macrophyllum is zo’n 35cm en tegen droogte kan deze plant ook erg goed.

Stellaria holostea

Stellaria holostea is een vaste plant die ongeveer 50 cm hoog wordt. Stengels zijn broos, bladeren zijn grasachtig en beide hebben ruwe randen. Witte bloemen, met vijf diep ingesneden bloembladen, worden in het voorjaar en de vroege zomer gedragen. Ze hebben een explosief zaadverspreidingsmechanisme. In het late voorjaar, wanneer de zaadcapsules rijpen, kun je ze horen knallen terwijl ze hun zaden luidruchtig afvuren.

Heuchera villosa ‘Autumn Bride’

De Heuchera villosa ‘Autumn Bride’ heeft groot, zacht, behaard, frisgroen blad. In de nazomer en herfst vormt dit blad het decor voor rechtopstaande stelen met sierlijke, witte bloemen. Het mooie blad is bovendien nog groenblijvend ook!

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.