Voorkomen is beter dan genezen. Ook als het om uw tuin gaat. Houd daarom uw planten sterk. Daardoor kunnen ze zichzelf beschermen en zijn ze minder vatbaar voor ziektes.

De basis: een natuurlijk evenwicht

Hoe u dat doet? Dat begint bij het creëren van een natuurlijk evenwicht in uw tuin. Bijvoorbeeld door te zorgen dat de bodem de juiste pH-waarde heeft. Hierdoor kunnen planten de juiste voedingselementen opnemen. Ook heel belangrijk is dat u planten op de juiste plek in uw tuin plant. Een plant die veel zon nodig heeft, zal bijvoorbeeld nooit floreren op een schaduwrijke plaats. Verder bewaakt u het natuurlijke evenwicht in uw tuin door planten bij elkaar te plaatsen die in de natuur ook samen voorkomen.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN. OOK ALS HET OM UW TUIN GAAT.

Het vervolg: versterk het defensiesysteem

Als u deze basiselementen op orde heeft, komt het aan op het nabootsen van de natuurlijke habitat van de plant. Dat kan met bemesting van PIRECO. De producten van PIRECO versterken het defensiesysteem van de plant en zijn niet schadelijk voor het milieu. Ze bestaan uit een mix van niet-giftige plantextracten die de plant meer weerbaarheid geven tegen schimmels, wortelgroei stimuleren en insecten zoals luizen verdrijven. Dat laatste is erg belangrijk, want schadelijke insecten op uw planten kunnen de bestuiving van uw plant door bijen in de war schoppen. De PIRECO-producten zijn geen bestrijdingsmiddelen. Ze werken juist preventief. Omdat ze volledig in de sapstroom van de plant opgenomen moeten worden, adviseren we u om nu te beginnen met het aanbrengen. In het voorjaar is de sapstroom van de plant namelijk optimaal, met de toevoer van water en voedingsstoffen naar nieuwe blaadjes.

Toch een zieke plant?

Ondanks alle preventiemaatregelen kan het voorkomen dat ziektes of schimmels voet aan de grond krijgen in uw tuin. Stuur dan een foto naar info@briellaerd.nl of neem een schadebeeld mee naar de winkel. We leggen u dan graag uit hoe u uw planten weer gezond maakt.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld