Dit zijn onze favoriete zomerbloeiers!

ZE ZIJN NET EVEN ANDERS. STOER. EEN BEETJE RUIG. EN DAT GEEFT EEN SPANNEND TINTJE AAN UW TUIN.

Astrantia major ‘Roma’

De Astrantia major ‘Roma’ heeft mooie, lichtroze bloemen die bloeien van mei tot en met juni. De plant wordt ongeveer 80 centimeter hoog en komt het best tot zijn recht op een zonnige plek in de tuin.

Eryngium yuccifolium

De Eryngium yuccifolium is een distelsoort die bloeit van juli tot en met september. Hij combineert goed met bijvoorbeeld siergrassen en werkt als een magneet voor bijen en vlinders. De bolvormige distelbloemen hebben een crèmegroene kleur en de plant wordt ruim één meter hoog.

Cirsium rivulare

De Cirsium rivulare is een statige distel met een diep rode kleur. Hij bloeit in de nazomer, is winterhard en is goed te combineren met andere borderplanten omdat hij niet overwoekert. Deze vederdistel vraagt een vochtig plekje in uw border.

Echinacea pallida

De Echinacea pallida valt op door de langwerpige, zachtroze bloembladen die rond het bloemhoofd naar beneden hangen. Vlinders, bijen en insecten houden van deze plant, die ook wel Egelzonnehoedje wordt genoemd. Zet de Echinacea op een zonnige plek in uw tuin.

Trifolium ochroleucum

De Trifolium ochroleucum is een mooie, sterke en makkelijke sierklaver. Met zijn neutrale bloemkleur combineert hij goed met andere borderplanten. Als je hem na de bloei afknipt en wat mest geeft, bloeit hij nog een tweede keer.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld