Over blikvangers gesproken

De Toscaans aardewerk van Impruneta hebben ons hart gestolen. De tuinvazen van Impruneta hebben de eigenschap dat ze in de loop van de jaren mooier en mooier te worden.

Impruneta aardewerk: tijdloze blikvanger

In het Italiaanse Toscane bevindt zich het atelier van de pottenbakker Francesco Del Re. Dicht bij het bekende stadje Impruneta in het dorpje La Tavarnelle di Pesa. Niet voor niets is het atelier juist hier gevestigd. De klei uit deze streek is op wereldniveau uniek. Impruneta en haar omgeving zijn dankzij deze klei het Mekka voor pottenbakkers van traditioneel aardewerk.

 

BIJ HOVENIERSCENTRUM DE BRIELLAERD VINDT U DIT UNIEKE TOSCAANSE AARDEWERK

Vorstbestendig

In het atelier van Francesco Del Re worden op ambachtelijke wijze vorstbestendige terracottapotten, vazen, schalen en consoles gemaakt. Veel van de modellen zijn gebaseerd op eeuwenoude ontwerpen, die nog altijd geliefd zijn bij klanten.

Ambachtelijke productie

De met zorg geselecteerde grondstoffen worden vaak met de hand in gipsen mallen geslagen en gemodelleerd. De klei wordt hierna langzaam aan de lucht gedroogd. Vervolgens ondergaat de potterie een doordacht afbakproces dat enkele dagen duurt. De kwaliteit wordt hierdoor zo hoog dat het aardewerk tegen de vorst bestand is.

 

Aanschaf voor het leven

Naast de klassieke ontwerpen worden in het atelier van Francesco ook nieuwe modellen gemaakt. Het atelier brengt hiermee op een unieke manier traditionele en hedendaagse vormen samen. Bij ons vindt u zowel de klassieke als de moderne ontwerpen van het atelier. De potterie wordt in de karakteristieke terracottakleur of in het prachtige, warme grijze griggio aangeboden.

Waardevolle aanvulling

Een ambachtelijk vervaardigde Impruneta tuinvaas is een waardevolle aanvulling voor uw tuin en terras. Door het gebruik van de natuurlijke grondstoffen wordt het materiaal in de loop der jaren alleen maar mooier. Het is dan ook een aan- schaf voor het leven waar we u graag bij adviseren! 

 

 

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld