Na de winter is het normaal dat uw gazon er iets minder uitziet. Maar met een beetje aandacht en liefde heeft uw gras zo weer een frisse, groene kleur. Tijd om te verticuteren, bij te mesten en door te zaaien. Met ons stappenplan weet u precies wat u wanneer moet doen!

Stap 1: Verticuteren

Het voorjaar is de tijd om uw gazon te verticuteren. Zo brengt u meer lucht in de bodem en verwijdert u oud gras, mos en onkruid uit uw gazon. Het is belangrijk dat u verticuteert voordat u de eerste keer gaat maaien.

Stap 2: Bemesten

Na het verticuteren en beluchten kunt u het gazon bemesten met een organische meststof. Ongeveer twee weken later strooit u kalk. De kalk bindt de meststoffen en neutraliseert de grond (pH-waarde), waardoor u minder mosvorming krijgt.

Stap 3: Doorzaaien

Heeft u kale plekken in uw gras? Dan kunt u na het bemesten doorzaaien met nieuw graszaad. Daarmee zit het voorjaarsonderhoud er al weer op!

Stap 4: Opnieuw bemesten

Voor het gemak kijken we alvast even vooruit. De zomer is namelijk een zware periode voor uw gazon. Het gras heeft dan vaak een gebrek aan voedingsstoffen. Daarom is het belangrijk om in de zomermaanden opnieuw uw gazon te bemesten.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld