Onze favoriete weefplanten

Weefplanten zijn planten die delen in een border aan elkaar weven. Ze goeien luchtig, hebben lange bloemstelen en mengen zich moeiteloos met andere planten. Onze favorieten zetten we op een rij.

Sierlijk en transparante charme

Er zijn vaste planten die zich onderscheiden van de massa. Menig plantenliefhebber kan niet anders dan bezwijken voor hun charme. Thalictrum is een perfect voorbeeld.

 

Tekst gaat verder onder de beelden

Thalictrum delavayi ‘Splendide White’ & Thalictrum rochebrunianum

Deze plant vormt een massa fijn ‘haarmos’-blad die vanuit de stengels tevoorschijn komen. Ze schieten omhoog, vertakken zich en uiteindelijk vormen de stelen een sierlijk transparant kader. Aan de uiteinden van de stengels komen de knoppen tevoorschijn. Elke knop ontvouwt zich tot een perfecte parasol. Van een afstand lijken de bloemen op een paarse of witte mist die tussen andere planten zweeft. Thalictrum vinden wij van onschatbare waarde voor het contrast met zwaardere bloemen zoals de Verbena bonariensis. We kunnen niet anders zeggen dan een perfecte weefplant.

 

Tekst gaat verder onder de beelden

Verbena bonariensis; luchtige, doorzichtige uitstraling

De Verbena bonariensis is een langbloeiende schoonheid. Ze pronkt met haar trossen geurige bloemen van midden tot late zomer met luchtige paarse bloemen op lange, slanke delicate stelen die dansen in de wind. Verbena bonariensis is een uitstekende vlinderplant en is een lust voor het oog als de vlinders er vrolijk omheen fladderen. Het is een uitstekende snijbloem door haar ingetogen charme altijd aantrekkelijk!

 

Tekst gaat verder onder de beelden

Althaea cannabina; bijzondere verschijning

De Althaea cannabina al net zo’n bijzondere verschijning vanwege de bloemkleur en de hoogte. De roze bloemen hebben namelijk een donker oogje met diep ingesneden blad. Met gemak wordt deze plant 1,5 meter hoog maar omdat deze luchtig blijft is deze weer net zo perfect geschikt als weefplant met de zwaardere bloemen van de Verbena bonariensis.

Wat ons betreft schitteren deze soorten en mengen ze zich moeiteloos met andere planten. Ze geven luchtigheid en kleur aan een border; ze stelen ze de zomer-show!

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld