Dit zijn onze favoriete Geraniumsoorten!

Wie denkt dat Geraniums thuishoren op de vensterbank met grootmoeder erachter, heeft het mis. Het onbekendere broertje van de eenjarige plant gedijt al vele jaren langs sloten, in tuinen en langs stadswallen. Onder de Nederlandse naam, Ooievaarsbek, is deze plant aan een opmars bezig.

Hoewel het moeilijk kiezen is, hebben wij toch geprobeerd om een selectie te maken van onze favoriete Geraniums.

Geranium rozanne

Geranium rozanne is op dit moment de meest aangeplante Geranium in Nederland. Deze Geranium is zo geliefd omdat de bloei de hele zomer duurt, maar er zijn nog zoveel meer interessante soorten. Hoewel het moeilijk kiezen is, hebben Willem en Fokke toch geprobeerd om een selectie te maken van hun favoriete Geraniums.

 

WIE DENKT DAT GERANIUMS THUISHOREN OP DE VENSTERBANK MET GROOTMOEDER ERACHTER, HEEFT HET MIS. 

Geranium wlassovianum

Geranium wlassovianum bloeit in de zomer met paarse bloemen en tooit zich na de zomer in een mooie rode herfstkleur om het jaar mee af te sluiten.

Geranium nodosum

Geranium nodosum is een sterke soort die prima onder heesters of op andere moeilijke plekken groeit. De nieuwe uitlopers kleuren prachtig bij het gezonde glimmende blad.

Geranium phaeum

Geranium phaeum is een echte voorjaarsbloeier, waarvan de meeste soorten ook nog eens een mooie bladtekening hebben. Met name de Geranium phaeum ‘Samobor’ staat hierom bekend. Een ander pluspunt is dat het een echte schaduwplant is en dus de donkere plekken kan opvrolijken.

Geranium macrorrhizum

Geranium macrorrhizum is een plant waarvan wordt beweerd dat hij zelfs zevenblad onderdrukt. Of dit zo is, durven de mannen niet met zekerheid te zeggen. Wel heeft deze plant bewezen op plekken te groeien waar anderen het loodje leggen. Bijvoorbeeld in boomspiegels of plekken waar niet naar om wordt gekeken. Na de bloei de bosmaaier er overheen en dan nogmaals genieten van een tweede bloei.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld