Zomer

Na de bloemenovervloed van de vele schaduwplanten kondigen de appelbloesem en de sierlijke bloemen van de Cornus het naderende eind van de lente alweer aan. Bomen en heesters zullen de overhand krijgen. We gaan richting de zomer. De overgang naar een nieuw seizoen wordt op De Briellaerd geïllustreerd door de beukenlaan. In juni staan de beuken volop in blad en bieden ze bescherming tegen de felle zomerzon.

Lange, lome zomerdagen

Zomer doet denken aan lange dagen, warmte, zonlicht en vrijheid. Lekker lang tafelen in de tuin en genieten van bloemen en planten die vlinders en bijen lokken zoals bijvoorbeeld de Gaura, Verbena en de Agastache.

 

Buitenkamer

Wij zien de tuin als het verlengstuk van uw huis. De buitenkamer die in de zomer het meest tot zijn recht komt. De tuin is naar onze mening niet alleen om naar te kijken maar zeker ook om te beleven.

’s Ochtends vroeg, als de dauw nog op het gras ligt en u van uw kop koffie geniet, is de geur anders dan later op de dag, als het nachtvocht is verdampt. De bloemknoppen die in de ochtend nog gesloten waren, zijn nu geopend. Schaduw schuift langzaam door uw tuin en zorgt voor een voortdurend veranderend spel tussen licht en donker.

Beleef de tegenstellingen

Schermbloemen van de Anethum, Selinum of de eenjarige Didiscus vormen een sterk contrast met de ronde bloemen van de Succia en Echinops en met de aren van de Veronicastrum of Verbascum. Door de juiste toepassing van verschillende bloemvormen op de juiste plekken creëert u rust en spanning tegelijkertijd.

 

Tuinbeleving met de tuinbewoners

Heeft u ooit bedacht hoe een dikke hommel bij de nectar van een Salvia kan komen? De opening van de bloem is te klein om met de neus in de nectar te wrijven. Om dit op te lossen boort de hommel een gaatje door de zijkant van de bloem, zodat hij direct bij de nectar kan. Wanneer u in de zomer een Salviabloem van zeer dichtbij bekijkt, zult u zien dat er een klein gaatje in de bloem is geprikt.

Zomerrust

Natuurlijk is het ook heerlijk om buiten te tafelen met familie en vrienden. Ondertussen geniet u van de geuren, de kleuren en het leven van de tuinbewoners in uw tuin.

Even bijkomen wanneer u ons landgoed bezoekt, kan ook. Ons terras is een fijne plek voor een lekkere kop koffie of een heerlijke kop kruidenthee. Als u mijmerend onder de grote zwarte parasol zit, vliegt de tijd voorbij. Misschien zelfs zo snel, dat u de herfst al voelt naderen. Maar ook in de herfst is er volop leven op het landgoed.

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld