Delen
Een groene jas
Wat zijn nou planten die goed samen kunnen groeien? Qua composities, structuur of bladgrootte? Welke planten versterken elkaar qua kleur?
Maar ook wat biedt de grond?
Welke planten kunnen het qua ruimte goed met elkaar vinden? Zowel in de breedte als in de lucht.
De tuin is het groene jasje om uw huis en de juiste beplanting zorgt voor de juiste sfeer. We inspireren u graag en daarom lichten we in het ‘Tuintje van de Maand’ bijzondere plantencombinaties uit.
Hoge bloemstelen en brede, grove bladeren
De lente vordert en nu de tuin verder ontluikt zien we dat de Hosta ‘Great Expectations’ uitstekende dekking biedt aan de afstervende bloembollen. En ze zijn net zo opvallend want ze hebben bladeren met een gedurfd goudgeel centrum. In juni verschijnen daarbovenuit nog hoge bloemstelen ook. Een prachtig gezicht en zeer functioneel want ze vullen een donker hoekje in de tuin die maar weinig andere planten kunnen bereiken. Het is een langzame groeier, maar het wachten waard. Al is het alleen al om het contrast te maken met de fijne bloemetjes van de Brunnera macrophylla ‘Yellow Spring’.
Trossen bloemen
Ook de Brunnera macrophylla ‘Yellow Spring’ heeft gedurfd blad met een craqueléachtige afwerking en een kleine glinstering. Van midden tot laat in de lente zijn er babyblauwe bloemetjes in trossen boven dit blad te zien en dat geeft een adembenemend effect! Het is een fantastisch bodembedekker met een hoge schaduwtolerantie, maar vergeet ook niet af en toe eens een paar bloemen af te knippen voor in een lenteboeket.
Blijft bloeien
Het boeket kunnen we vanaf de late lente aanvullen met de Geum chiloense ‘Mrs. Bradshaw’. Deze snelle groeier bloeit een zeer lange periode en blijft maar bloemen produceren, wel tot in de zomer. En in de winter blijft het donzige blad groen. Deze zonliefhebber laat zich eenvoudig combineren en woekert nauwelijks. Tijdig uitzaaien of verjongen zorgt ervoor dat deze kortlevende plant u blijft opvrolijken.
Sierlijke aantrekkingskracht
Om een opvallend kleurstatement in de tuin te maken voegen we tot slot de op een Klaproos lijkende Schijnpapaver toe, die Meconopsis cambrica genoemd wordt. Zijdeachtige, citroengele bloemen worden in overvloed gedragen op vertakte stengels met fijn varenachtig blad. Veel elegantie en een verfijnde toevoeging, kijk zelf maar…