Workshop ‘Leer zelf ambachtelijk papierscheppen’ op zaterdag 25 september 2021

Leer zelf ambachtelijk papier maken

Een stuk stof met een mooie herinnering. Een takje of de blaadjes van uw favoriete bloem die u in één van de sfeertuinen van Hovenierscentrum De Briellaerd vindt. Het kan allemaal worden verwerkt in papier. Papierscheppen is niet alleen een leuke, creatieve bezigheid, het resultaat is een mooi en persoonlijk item voor uw interieur.

Tijdens de workshop papierscheppen op zaterdag 25 september leert u de basisprincipes van het zelf papier maken. Deze ambachtelijke techniek is vrij eenvoudig te leren, waarna u al uw creativiteit in uw eigen ontwerpen kunt steken. Varieer eindeloos met kleuren, papierpulp of voeg teksten en materialen toe. Oud papier en vondsten uit de natuur krijgen zo een tweede leven.

Uit oud papier of ‘afval’ schept u een waar kunstwerk

Maak de mooiste creaties voor in huis

Beeldend kunstenaar Tineke Radder deelt tijdens deze workshop haar tips en trucs en laat zien hoe u zelf de mooiste creaties kunt maken. U kunt tijdens de workshop op het landgoed van De Briellaerd op zoek naar natuurlijke materialen zoals bloemblaadjes, grassen en mooie takjes om in het papier te verwerken. Of neem van huis stukjes kant of stoffen met een structuurtje mee.

Aan het einde van de workshop gaat u naar huis met een aantal vellen zelfgeschept papier. Die zijn vaak al kunstwerkjes op zich. Mooi om op te hangen of om in een sfeerhoekje in uw interieur te plaatsen. Maar u kunt ze natuurlijk ook verder bewerken tot ansichtkaart, cadeaulabels, enveloppen of cover van een boekwerk.

Beeldend kunstenaar Tineke Radder leidt deze workshop waarin u zowel ambachtelijk als creatief bezig bent.

Goed om te weten

De workshop papierscheppen wordt gegeven op zaterdag 25 september 2021 bij Hovenierscentrum De Briellaerd. De workshop wordt gegeven in twee tijdvakken, die starten om 9:30 uur en 13:00 uur en duren 2,5 uur. Er is ruimte voor 15 deelnemers per workshop. De kosten zijn € 35,- inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers. Het is aan te raden om oude kleding of een werkjas te dragen.

Aanmelden is mogelijk via dit contactformulier. Geef daarbij ook aan welk tijdvak u wilt reserveren (9:30 uur of 13:00 uur).

Leer zelf eenvoudig papier maken en varieer oneindig met kleuren en materialen 

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.