Leer de mooiste bloemen tekenen onder leiding van een ervaren illustrator Maartje van den Noort op zaterdag 6 juni 2020

Sinds kort verkopen we in onze tuinwinkel ansichtkaarten met daarop verfijnde tekeningen van de natuur in een realistische stijl. Ze zijn gemaakt door kunstenares Maartje van den Noort en zij gaat ons leren hoe we net als haar onze observaties uit de natuur kunnen omzetten in een goed uitgewerkte compositie. 

Tekenen kan altijd!

De Briellaerd herbergt een diverse en bijzondere plantencollectie waarin je een oneindige hoeveelheid details kunt zien. Maartje leert je om aandachtig te kijken naar de variëteit aan knoppen, bloemen, bladeren, stelen en stengels die deze planten hebben. Je krijgt uitleg waar je op moet letten en wat bij elke plant of bloem belangrijk is, zodat je de essentie ervan kunt weergeven. Hoe ga jij een perfecte balans weergeven tussen licht en donker, vorm, compositie, verhoudingen en perspectief? 

Met een hoofd vol inspiratie gaat iedereen weer naar huis! 

“Hoewel velen beweren “niet te kunnen tekenen” tonen de schetsen het tegendeel”, aldus Maartje. “Aan het einde van de tekensessie liggen de schetsen naast elkaar. De diversiteit is duidelijk zichtbaar, evenals het plezier waarmee er is gewerkt én bij het afscheid is het tekenvirus bij velen serieus toegeslagen”, vertelt Maartje met een glimlach. Van tekenen word je blij!

Wie, wat, waar?

Wij zorgen voor alle tekenmaterialen, papier en een ondergrond om op te tekenen. We gaan lekker buiten aan de slag, en ons landgoed is groot genoeg waardoor er voor iedereen meer dan 1,5 meter beschikbaar is. Koffie, thee, fris en wat te snoepen staat lekker klaar waardoor jij je helemaal kunt gaan focussen op deze bijzondere belevenis. Per persoon zijn de kosten €50 en kunnen per pin worden voldaan in onze tuinwinkel op 6 juni. We beginnen om 10:00 uur en ronden af om 13:00 uur. Opgeven kan via de telefoon, per mail of via dit contactformulier. 

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld