U bent van harte welkom op ons wandeldomein om op uw gemak rond te dwalen en inspiratie op te doen. U ziet hoe wij de liefde voor ons vak hebben vertaald naar de thematuinen die op de grondvesten van het voormalig landgoed ‘De Briellaerd’ zijn aangelegd.

Inspiratie, sfeer en beleving

Op ons wandeldomein vindt u verschillende tuinstijlen. Bijvoorbeeld een Engelse tuin, een moderne tuin en een schaduwtuin. U kunt zelf ervaren dat ook in een kleine, besloten tuin, ruimte is voor een boom. Tijdens uw wandeling ziet u hoe we gebruik maken van zichtlijnen en hoe ornamenten sfeer aan een tuin geven. Ook ervaart u hoe u kunt omgaan met veel zon, of juist veel schaduw in de tuin.

Ons wandeldomein is tijdens onze openingstijden  vrij toegankelijk voor bezoek.

KOM SFEER PROEVEN OP ONS WANDELDOMEIN. 

Bezoek ons wandeldomein met uw tuinclub of gezelschap

We verzorgen op ons wandeldomein regelmatig rondleidingen voor tuinclubs of andere groepen. Onder begeleiding van één van onze tuinmannen wandelt u door de verschillende tuinen. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de tuinarchitectuur en de beplanting. Aan de hand van de voorbeelden in onze tuinen, laten we u zien hoe u om kunt gaan met vormen, hoogte en diepte, een klein oppervlak, of juist een groot perceel.  

Na afloop van de rondleiding kunt u gezellig napraten op ons terras. We maken een programma op maat, passend bij uw tuinclub of gezelschap.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het wandeldomein tijdens de sfeerdagen

De lente-, najaars- en wintersfeerdagen die we organiseren op ons landgoed, zijn inmiddels een begrip voor veel enthousiaste bezoekers.

Lentesfeerdagen

In het voorjaar bieden we u een vrijdag en zaterdag vol inspiratie om de start van het nieuwe tuinseizoen in te luiden. De natuur verwent ons met alles wat te zien is: frisgroen blad dat weer uitloopt, bloemen in knop en bloeiende vaste planten en heesters. Ook staat een groot deel van onze geraniumcollectie in bloei. Om uw tuintafel of veranda in voorjaarssfeer aan te kleden bezoekt u onze tuinwinkel.  U vindt daar niet alleen mooie accessoires, maar ook eenjarigen, kuipplanten, stinzenbollen, potten en manden. Eigenlijk is er teveel om op te noemen, dus kom vooral zelf kijken.

Bent u op zoek naar nieuwe (vaste) planten of heeft u andere tuinvragen, dan helpen wij u graag om de juiste keuze te maken.

Natuurlijk ontbreken een hapje en drankje niet tijdens deze gezellige dagen!

Najaar

Als de dagen korter worden, gebeurt er veel in de natuur. Uitgebloeide bloemen verliezen hun laatste kleur, planten sterven af en het blad aan de bomen verkleurt.

De natuur bereidt zich voor op de winter. Als u een tuin heeft, kunt u een handje helpen. Enkele tips voor tuinieren in de herfst:

  • Laat (een deel van) het afgevallen blad liggen: vogels, egels en andere dieren zijn u dankbaar
  • Poot voorjaarsbollen
  • Bemest het gazon voor de winter
  • Scheur, plant en verpoot in de herfst

Wintersfeerdagen

Ook in de winter is het wandeldomein geschikt om inspiratie op te doen. Winterse sfeerbeelden van gerijpt loof en grillige wintersilhouetten laten zien dat de tuin in ieder seizoen zijn eigen schoonheid heeft.

We luiden daarom ieder jaar de winter in met onze wintersfeerdagen. De tuinwinkel en het terrein worden verlicht met honderden kaarsen. Vuurpotten geven buiten de nodige warmte en binnen brandt de grote speksteenkachel. U vindt zowel buiten als binnen verrassende tuinartikelen, woonaccessoires en natuurlijk ook wat lekkers voor de inwendige mens.

Na een wandeling door de inspiratietuinen, kunt u rondkijken in onze tuinwinkel. Neem vooral ook de tijd om in onze leeshoek weer op te warmen. We delen graag onze mooie verzameling tuinboeken met u. Zo kunt u alvast inspiratie opdoen voor het volgende seizoen!

 

Download hier ons Landgoedblad

Op ons wandeldomein hebben we diverse thematuinen gerealiseerd. Deze vindt u in woord en beeld terug in ’t Landgoedblad.

Ook leest u de ervaringen van diverse klanten die hun tuin lieten realiseren door de Briellaerd.

Bent u al enthousiast?

t-landgoedblad-_-inspiratieblad-voor-liefhebbers-_-hovenierwscentrum-de-briellaerd-barneveld