Don Maria Barro kruiken zijn traditionele kruiken uit de wijngaard van Albergue do Bonjardim dat ligt in Portugal. Ze zijn 50 tot 150 jaar oud en zijn allemaal uniek!

Kruiken uit een Portugese wijngaard

Een kleine wijngaard die dateert uit het jaar 1756, Albergue do Bonjardim genaamd. De letterlijke vertaling hiervan is ‘Herberg van de Mooie Tuin’ en ligt in een heel klein dorp omringd door bomen en heuvels. Het wijnbereidingsproces is er altijd hetzelfde gebleven.

Traditioneel aardewerk

Een ruime collectie handgemaakte kruiken van deze wijngaard hebben wij zit kort op ons landgoed. De Don Maria Barro kruiken zijn van robuust aardewerk en 50 tot 150 jaar oud. Een authentiek gebruiksvoorwerp met extra fraaie bewerking op de buik. Het is een model dat wij in Nederland niet vaak tegenkomen.

Drie collecties

Kies je eigen unieke kruik die bij jouw stijl past.

Er zijn drie collecties: Bastante (klein), Robusto (medium) en Grande (groot).

De kruiken in de Bastante collectie zijn 50 tot 69 cm hoog en passen daarmee in elk interieur. Robusto kruiken zijn 70 tot 79 cm hoog. Grande kruiken zijn met 80 tot wel 100 cm hoog een indrukwekkende toevoeging aan je huiskamer of serre.

Meer info?

Kijk op de site www.donmarriabarro.nl en vind alle details en prijzen.

Wees er snel bij, want van elke kruik is er maar één!

Bijzondere wijnen

Sinds 1989 verbouwen Huub en Wil Lenders uit Nijmegen op natuurlijke en ambachtelijke wijze unieke wijnen. Een explosie van kleur, aroma, smaak en een groot bewaarperspectief zijn het resultaat van alle zorg en aandacht voor deze wijnen.

Bonjardim staat niet alleen voor hoge kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid. De biologische en vegan wijnboerderij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, produceert groene stroom en ondersteunt de plaatselijke economie.

Huub en Wil hebben al diverse prijzen gewonnen op internationale wijnbeurzen in onder andere Portugal, Spanje, Monaco, Duitsland en Azië.

Bovendien zijn zij uitgeroepen tot nationale wijnproducent van het jaar 2016 in Portugal. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Portugal in 2017 werden Bonjardim wijnen geschonken.

Vakantie op de wijngaard in Portugal

Op het terrein van de Albergue do Bonjardim, dat ongeveer 12 hectare groot is, is een Bed & Breakfast ingericht in Portugese landhuisstijl. Een prachtige locatie om te wandelen in de wijngaarden en in het bos, een wijncursus te volgen of gewoon een glaasje te drinken op het terras.

Het is bovendien een unieke locatie voor congressen, bijeenkomsten en bruiloften en u kunt er heerlijk dineren! Gastheer en gastvrouw Huub en Wil verwelkomen u graag! Lees er hier alles over

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.