Themadag over bijen op zaterdag 15 augustus 2020

We zijn deze dag geopend van 09:00 tot 17:00. U bent van harte welkom en de koffie met iets lekkers staan voor u klaar!

 

Bijen zijn belangrijk

Bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening want ze zijn dé bestuivers bij uitstek! Helaas gaat het niet goed met de bijen en worden ze met uitsterven bedreigd. Gelukkig kunnen we allemaal een handje helpen en daarom organiseren we op zaterdag 15 augustus een themadag over bijen.

Gratis workshop

Leer bijvoorbeeld hoe u van uw tuin een bijenparadijs kunt maken in onze gratis workshop. Welke vaste planten zijn nuttig voor bijen? Hoe kunt u bij-vriendelijk tuinieren. Of op welke plekjes maken ze het liefst nestjes? Allemaal vragen die aan bod komen om ervoor te zorgen dat uw tuin gaat zoemen.

Ruim aanbod bijenplanten

Op deze dag bieden we ook een ruim aanbod planten waar bijen dol op zijn. We hebben ze voor u verzameld en op al deze drachtplanten ontvangt u deze dag 10% korting.

Imkerij de Vallei uit Ede

Ook mogen we Imkerij de Vallei uit Ede op deze dag verwelkomen. Hierdoor kunnen wij u een grote verscheidenheid aan honingsoorten laten proeven. Denk hierbij aan de Veluwse heidevelden waar de heidehoning gewonnen wordt, natuurgebieden in de Flevopolder waar soorten als acaciahoning, lindehoning en bloemenhoning gewonnen worden, fruitboomgaarden in de Betuwe waar op de bloesem fruithoning gewonnen wordt, koolzaadvelden langs de Duitse grens waar de koolzaadhoning gewonnen wordt, maar ook de Biesbosch waar hun bijen de balsemienhoning winnen.

Meer dan alleen honing

Maar bijen verzamelen en produceren veel meer dan alleen honing. Al deze producten kennen hun eigen geneeskrachtige en gezonde toepassingen. Stuifmeelkorrels helpen bijvoorbeeld voorkomen dat je ziek wordt. Of denk aan een heerlijke crème met een verzachtende en helende werking. U kunt er allemaal kennis mee maken.

Kijken in de bijenkast

Naast dit alles kunt u kijken in de bijenkast! Observeer en leer meer over de leefwijze van bijen. Bovendien is het dé kans om alle vragen die u heeft te stellen aan de imker. Want Imkerij de Vallei weet alles over verschillende bijenvolken, bestuiving en wat het beste is voor de bijen.

 

Kortom een leerzame en nuttige dag!

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.