Beeldenroute door onze tuinen

Natuurlijk en sfeervol. Daar draait het om bij De Briellaerd, en dus ook bij de WINTERSFEERWEKEN. Dat is het hele jaar door het geval, maar nu zie je dat nog eens extra benadrukt in onze prachtige tuinen die dit jaar vol staan met kunst! Een prachtige beeldenroute door de tuinen dus!

Wees welkom tijdens de WINTERSFEERWEKEN van 13 november t/m 23 december 2020 om een winterse wandeling te maken en geniet van de vele beelden die door kunstenaars worden geëxposeerd.

Bekijk hieronder welke kunstenaars hun werk exposeren en bekijk ook alvast de eerste kiekjes die we hebben gemaakt!

Karin Beek

De bronzen figuratieve beelden van Karin Beek ademen de sfeer van het alledaagse leven. De ronde monumentale vormen hebben iets gemoedelijks en nodigen uit tot aanraken. Dat is ook de bedoeling vindt Karin. Kunst hoeft niet verheven te zijn. Karin wil beelden maken die mooi en sterk van vorm zijn. De beelden hebben spanning, kracht en emotie.

Vaak werkt ze in opdracht. Zo maakte ze bijvoorbeeld het gedenkmonument voor de watersnoodramp. Met de opdrachtgever samen zoekt ze dan naar een tafereel dat een gevoel vastlegt. Deze beelden komen meestal in een kleine oplage ook op exposities terug. Karin’s werk spreekt een breed publiek aan.

Margot Brekelmans

Margot Brekelmans wordt al jaren geïnspireerd door honden. Opvallend genoeg worden haar kunstwerken steeds groter. Waar het vroeger allemaal begon met dat kleine boekje waarin ze tekende, is het nu groots en 3D. Met klei, papier marché en vele soorten kunststof kan Margot onbegrensd haar beelden realiseren. En daarbij staat de H-factor voorop. Ofwel humor!

Zoals ze zelf zegt: ‘Als mensen me vragen naar de diepere inhoud van mijn werk, zeg ik dat humor de boodschap is!’. Naast de vele honden maakt ze ook kandelaren. Kandelaren van beton, brons, kostenstaal, strak, modern, groot of klein. En ook hierin zal je een glimlach niet kunnen onderdrukken!

Leo Gerritsen

Vanuit zijn kunstopleiding is Leo Gerritsen zich bezig gaan houden met het bouwen van objecten uit cortenstaal. Hierbij volgt hij zijn liefde voor architectonische constructies. Deze eigen autonome ontwikkeling heeft geresulteerd in bouwsels voor buiten, met een eigenzinnige uitstraling. Eigenwijs en autonoom van karakter.

Maar naast deze eigenzinnigheid zit er ook een functionele kant aan zijn objecten. Nieuwsgierige vogels kunnen dit ontdekken en erin gaan nestelen. En zo wordt de natuur onderdeel van de kunst. Deze gedachtegang is de aanjager van het proces. Met als resultaat een mix van autonome kunst, architectuur, functionaliteit en natuurbehoud.

Joanneke Prins

De beelden van Joanneke Prins zijn figuratief. Voor inspiratie hoeft ze maar om zich heen te kijken. ‘Alledaagse momenten vastleggen zoals de vogels in mijn tuin. Ik wil ze zo natuurlijk mogelijk weergeven en daardoor als het ware vergroten in hun betekenis’ aldus Joanneke. Naast vrij werk maakt zij regelmatig werk in opdracht. ‘Gezamenlijk bepalen wij het onderwerp en grootte. Ik hoop dat mijn beelden verrassen en ontroeren’.

Rita Jordens

De prachtige en zeer exclusieve loden objecten van Rita Jordens laten u toe om vele jaren zorgeloos van uw tuin te genieten. Ze combineert moderne en strakke vormen in de fonteinen, beelden, sokkels, potterie en ornamenten met het klassieke. Zoals Rita zelf zegt: ‘Lood is het ideale materiaal om sterke maar toch verfijnde objecten te vervaardigen die de tijd weerstaan!’ En dat zijn we helemaal met haar eens want het materiaal wordt mooier en mooier! Alle stukken zijn met de hand gemaakt in België.

En meer…

Klassieke torso’s of uitbundig vormgegeven ornamenten. Klein of groot. Figuratief of abstract. Staal of brons. Om te ontroeren of om een glimlach op uw gezicht te toveren.

Welkom

Kom ze allemaal bekijken tijdens onze WINTERSFEERWEKEN van 13 november tot en met 23 december 2020!

De koffie staat klaar!

Aanmelden nieuwsbrief

Handige tuintips, tuinverhalen, plantentips en agendatips! Wilt u op de hoogte blijven meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.